Mic dicţionar de înţeles bărbaţii – partea 1.

24/11/2009

Mă simt datoare să problematizez din nou.  Prin urmare îmi scot costumul de wonder woman, biciul şi carneţelul cu feminisme. Din meniul de azi: dicţionar de terminologie masculină. Prima parte:

– O bere: scuză pe care o foloseşte el pentru întâlnirea cu golanii pe care nu îi suporţi tu. De obicei în contextul: „iubita mea ce frumoasă eşti în seara asta. Vezi că am dus gunoiul, mi-am pus şostele în coşul cu rufe, ţi-am desfăcut capacul ăla de murături care îţi făcea probleme şi am cumpărat lapte. Ies şi eu la o bere cu băieţii”. O bere este matafora pentru minim 4 – de asta îţi dai seama după intervalul de sughiţuri ulterioare când se jură că, hâc, doar una a băut da’ era d’aia tare!

– Aparatul de ras – ustensila diavolului, mâna feministelor sclifosite care se plâng că le irită barba, vezi doamne! Ritualul începe cu un dans asemănător cu cel al ploii, continuă cu mânjirea pe faţă cu un smârc albicios până nu se mai văd decât ochii beliţi în direcţia lamelor, şi se termină cu înjurături, sânge şi hârtie igienică pe faţă – un deliciu pentru ochi, nu alta. Dacă ai bărbat fandosit atunci probabil va folosi aparat de bărbierit electric, deci nici măcar atâta satisfacţie nu îţi rămâne.

– 5 minute – interval de timp necesar pentru a fi gata de orice. Spălat, căutat haine, negăsit haine potrivite, îmbrăcat cu orice altceva, aranjat (mână prin păr şi zâmbet chipurile de 10000$) – restul de 4 minute sunt petrecute bodogănind că trebuie să mai aştepte 2 ore până suntem şi noi gata.

– Tuns – activitate lunară petrecută la parterul blocului la nea’ Ion, frizerul familiei de generaţii. Pentru fiţoşi, există întotdeauna varianta tipului efeminat care răsuceşte foarfeca precum Zorro iar la întrebarea cum să fie tunsoarea primeşte răspunsul: “ia-mă pierdut pe la spate“.

– Discuţie: parte ce începe cu argumentare, punere în balanţă, vorbit despre sentimente, observat nuanţe de cuvinte, relaţionare cu cazuri precedente, cu situaţii similare, atenţie la metalimbaj, mimică, gestică, pantomimică (din partea noastră) şi care se termină cu întrebarea (lor): Deci nu facem sex diseara?

(to be continued)

18 Comments

  1. Cosmin says:

    :))) o bere cu baietii.. gura de aer in traducere libera

    ReplyReply
  2. EyelEss says:

    Ce e asta?Mica miscare feminista anti-barbati?

    1.Privesti mai misto femeia dupa 10 beri in cap decat fara.Si daca ai sanse sa iesi cu baietii ai toate sansele sa fii dilau ca ai scapat de remorca.Si mai ai sanse sa gasesti alte remorci dupa 20 de beri in club.
    2.Lama de ras a fost inventata pentru voi femeile care sunt iritati de barba, cioc, barbison si toate cele.Ca vezi doamne femeile sunt atrase de aia fara par.Si daca vedeti un fir de par lua-ti foc.Deci mai bine cu par.
    3.Alea 5 minute in care un barbat se imbraca arata cat de incete sunteti voi si cat de aiurite.Unde e ruju, mi-am dat cu suficient fond de ten, am sprancenele aranjate, sunt destul de saxi sa scap de actualu si sa fiu cu ala care imi place…macar asa gasesc si eu un motiv de despartire…Mai bine va machiati ca avem si noi sanse in lumea asta plina de femei.
    4.Vezi 2.
    5.Ce atatea discutii…o facem ca doar e o chestie de hormoni si nu are nimeni ce pierde.Dar din pct de vedere sentimental sunteti mai slabe si va ganditi prea mult si pierdeti…Prefer fara discutii lungi si fara rost.Si va mai intrebati de ce barbatii au amante.

    Vive la revolucion!

    ReplyReply
  3. Irina says:

    gluma, gluma dar mare dreptate ai soro

    ReplyReply
  4. Flo says:

    :))))))))) :))))))))))) Deci Vlad a fost la bere in seara asta de esti asa inspirata!

    ReplyReply
  5. Vlad says:

    N-am fost la nici o bere, o beau in casa (in familie) de la o vreme.

    ReplyReply
  6. Emm says:

    True :p

    ReplyReply
  7. Lara says:

    Eu nu inteleg cum vine treaba cu ,,vreau sa faci parte din viata mea,dar nu-mi cere sa fii viata mea,cum a facut fostul tau,ca stiu eu,inca te iubeste.Si eu te iubesc,dar daca nu ma accepti asa cum sunt,gaseste-ti pe altul”.Te rog Emm,lumineaza-ma pentru ca am epuizat deja 2 cutii de inghetata cu ciocolata,un pachet de tigari si 3 filme lacrimogene.Plus ca nu stiu cu ce sa ma imbrac azi 😐

    ReplyReply
  8. Emm says:

    @ Lara: Orgoliul masculin este atât de fragil… iar complexele cauzate de fantomele trecutului îşi spun, uneori, cuvântul. Bottom line: u’re the best so fuck the rest 🙂

    ReplyReply
  9. Lara says:

    Mda,orgoliul masculin in momentul de fata este cel mai mare spin in coasta.Ia te uite,am facut si o rima:))

    thankies >:D<

    ReplyReply
  10. Emm says:

    U’re welcome >:D<

    ReplyReply

  11. Marcel Pircalabescu says:

    Am dat o mica incursiune pe scrierile tale,nu sunt un critic, ca prima impresie:Muy bien, sigue así.Cand o sa am timp un pic mai mult , o sa-ti impartasesc mai mult, mai detailat impresiile.

    ReplyReply
  12. Emm says:

    Multumesc si astept continuarea!

    ReplyReply
  13. Daca ar fii mai destepte si nu ar fii ocupate cu prostii de genu shopping pedichiura manichiura si alte prostii ati intelege usor barbatii …

    ReplyReply
  14. Emm says:

    Posibil.. dar ce rost are? 😛

    ReplyReply
  15. nomorelol says:

    eu nu fac asa… eu ii zic cand ma duc sa ma fac pilaf cu prietenii, nu folosesc nici un aparat de ras, astept sa cada, ma imbrac in mai putin de 1 minut ca nu-mi schimb niciodata chilotii, de tuns, odata la 3 luni ca dureaza pana creste de la 0 si cu discutia.. bine, acolo ai dreptate..

    ReplyReply
  16. Emm says:

    @nomorelol: e bine si asa 🙂

    ReplyReply
  17. ven says:

    de aia sunt mandru ca sunt barbat:D

    ReplyReply
  18. Emm says:

    O, da… mare noroc! 😛

    ReplyReply

Leave a Comment