Te rog sa nu ma mai iubesti

12/06/2015

Te rog sa o faci daca intr-o zi iti vei da seama ca m-am indepartat atat de mult de persoana pe care ai cunoscut-o si de care te-ai indragostit incat, uitandu-te la mine, gasesti doar un chip inexpresiv si tulburator.

Te rog sa nu ma mai iubesti daca devin rece si indiferenta, atat de departe de granita ce uneste normalul cu umanul. Fa-o fara sa te uiti in urma daca, privindu-ma cum dorm, nu vei mai gasi niciun motiv sa ma tii in brate.

Fa-o daca iti simti picioarele greoaie si oriunde in lumea asta mare e mai bine decat intr-un pat de doi. Te rog sa nu ma mai iubesti daca refuz sa cresc si ma blochez intr-un confortabil colt de sticla, blamandu-te pentru esecurile personale.

Pleaca atunci cand voi incerca sa te schimb in mod constant, cand ma voi inchide in mine nelasandu-ti cale de acces catre comunicarea asertiva, cand nu iti voi mai face loc in linistea mea, cand nu vei mai simti niciun soi de siguranta emotionala, cand pasiv-agresiva va fi al doilea nume al meu.

Te rog sa nu ma mai iubesti cand voi deveni rea, acida, grosolana sau indiferenta fata de tine sau cei apropiati tie, cand voi inceta sa iti respect dorintele si voi ignora deliberat semnalele de alarma.

Fa-ti bagajele fara sa privesti inapoi cand rup din tine pentru a ma intregi, fara sa-mi pese daca las un loc gol in carne, devorand cu insatietate si lipsa de remuscare orice petec de suflet.

Te rog sa nu ma mai iubesti daca simti ca te sufoci incet intr-un ocean de singuratate format din tacerea mea si toate cuvintele ce nu mai au ecou.

Te rog sa pleci daca prapastia dintre noi va deveni nemarginita iar fiecare zi va fi doar realizarea goala a faptului ca ti-ai irosit cei mai frumosi ani alaturi de un suflet ce-ti este acum indiferent.

Te rog sa nu accepti nimic mai putin decat meriti.

Pentru ca asta voi face si eu.