Anunt umanitar

30/03/2010

Se spune ca „mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana”. Iar maestrul Dinica a ramas celebru pentru memorabilele sale replici. Uneori trebuie sa ti se smulga o lacrima pentru a da ceva unei persoane care iti trezeste sentimente mixte de mila, durere sau tristete. Trebuie sa ai imaginea unei persoane aflate la limita pragului de suferinta pentru a da din surpusul tau, pentru a te simti mai bine apoi in hainele de firma, in spatele masinii confortabile sau in caldura caminului.

Insa nu conteaza atat de mult motivatia pe cat actul final: cel de a da. Fie ca o faci pentru a te simti mai impacat cu tine, pentru o recumpensa pe lumea cealata, pentru ca realmente iti pasa sau pentru ca empatizezi gandindu-te ca ai putea fi tu sau cineva apropiat tie – astazi conteaza doar sa dai!

Cu ocazia apropierii Pastelui m-am inarmat cu ceva rabdare, adrese de mail, numere de telefoane utile si un mic speech: strangem hainute si jucarii pentru 3 camine de copii din Pitesti.

Toate detaliile tehnice le-am discutat deja cu directorii centrelor de plasament. Urmeaza partea in care strangem efectiv lucruri in vederea luminarii fetei cu un zambet macar a catorva copiii.

Prin urmare, in urma curateniei de Paste cu siguranta vei gasi macar cateva hainute sau jucarii pentru a le dona. Nu trebuie decat sa raspunzi cu inima deschisa la acest mesaj.

Astept un mail pe adresa: emm@fhem.ro in care sa imi spuneti data, ora si locul de unde sa venim si sa ridicam hainutele si jucariile.

Ultima zi de colectare este 02.04.2010

Promit fotografii cu micutii care primesc cadourile de la voi.

11 Comments

  1. Emi says:

    Tare ideea, dar e pe bune? Daca iti trimite cineva un mail in care iti cere sa vii in data de 30.03.2010, la ora 00:15, in Ferentari, in spate la P7, (e acolo o ghena), te duci?
    Si inca ceva: Iti dau jumatate din hainele mele, dar vii sa imi faci tu curatenia de Paste? 😛
    Hai… ziceam si eu, nu te supara. Te-am pupat!

    P.S. Jucarii erotice primiti?
    P.P.S. Hai ca mi-am batut joc de campania ta umanitara.

    ReplyReply
  2. Emm says:

    @Emi:Macar sa dai Emi, asta conteaza. Vad eu de unde vin sa le iau sau pe cine trimit. Da’ tu sa dai! Sa mor daca nu vin sa iti fac curat, macar in numele prieteniei de-o viata… 🙂

    ReplyReply
  3. Flo says:

    :)))
    Initial am crezut ca vei povesti cat de darnica esti tu cu “oamenii strazii”.
    “N-AMMMM, PLEACA!”.
    p.s. Emi a fost genial.

    ReplyReply
  4. Emm says:

    @Flo: Eram mai mica pe vremea aia, nu se pune…Iar Emi e o mare figura. Macar de ar da, insist. Il iert pentru ca a cantat Suzana atat de fals pe clasa a IV-a daca face un mic gest de data asta! 😛

    ReplyReply
  5. Irina says:

    Este trist cum alegem sa ingnoram, sau sa “facem misto” chiar si atunci cand atat de putine persoane se gandesc sa faca un gest de bun simt. E mai simplu sa intoarcem capul in partea cealalta facandu-ne ca nu vedem si nu auzim. Nu e treaba noastra, am putea spune, pe noi ne-a binecuvantat Dumnezeu cu o casa si niste parinti, ce rost are sa ne intereseze de ceilalti. Desi avem destul, inima noastra e impietrita cand vine vorba de a da, chiar si o haina purtata, pe care mai bine o aruncam, din comoditate, in cosul de gunoi decat sa cautam pe cineva inghetat de frig caruia sa i-o oferim. E prea complicat, necesita destul efort iar noi suntem grabiti sa ne cumparam tigari sau se stam prin carciumi, sa ne drogam sau sa ne incercam norocul prin cazinouri…Ne intrebam uneori de ce unii au mai mult de cat noi, niciodata nu privim spre cei care au mai putin. Exista o vorba de duh care spuna ca doar daruind primesti. Cand te intrebi de ce nu ai, gandeste-te, tu cat ai oferit?
    Daca ne-am deschide inimile, viata, lumea ar arata altfel. De ce asteptam mereu de la altul? Fii tu schimbarea pe care o doresti in lume!

    ReplyReply
  6. Emm says:

    @Irina: Uneori nu intelegem adevarurile cele mai mici si preferam sa ignoram suferinta altora atata timp cat nu are legatura cu noi..

    ReplyReply
  7. Irina says:

    Din pacate asa este…Dupa cum spunea un foarte bun prieten “Fiecare are viata pe care o merita”

    ReplyReply
  8. Misha says:

    salut apelul tau la umanitate!

    ReplyReply
  9. Emm says:

    @Irina: Multumesc pentru ajutor si contributie!

    ReplyReply
  10. Cosmin says:

    ca intodeauna ma trezesc prea tarziu exact ca voinicii dupa razboi,spun asta pentru ca as fi vrut sa particip la campanie…jucarii si hainute nu am (inca)dar as fi participat cumva…poate pe viitor se impune si un mass pe mess ca oricum primesc o sumedenie de la toti idiotii, ma inclin in fata ideii si te felicit sincer pt initiativa

    ReplyReply
  11. Emm says:

    @Cosmin: Nu e nicio problema, Cosmin. A iesit destul de ok de data aceasta, dar e loc de mai bine intotdeauna. Urmatoarea campanie nu o sa mai fie asa din scurt si promit sa te anunt! Numai bine si asteptam in curand si hainute de copii 🙂

    ReplyReply

Leave a Comment