Odă ignoranţei

13/12/2010

Am ratat ploaia de stele? Nu-i nimic! Probabil nu este primul si nici ultimul lucru pierdut in ceata intr-o noapte prea racoroasa de iarna.  Am pierdut fericirea cu mult timp in urma. La fel si diminetile insorite, pacea, sosetele de casa si ultimul tren catre nicaieri.

Imi amortesc mainile pe usa, cuvintele in piept si cele trei suvite ravasite pe frunte in incercarea de a ma-ntoarce de unde n-am plecat niciodata, de fapt. Probabil nici nu voi stii daca am ajuns atata timp cat nu stiu ce caut.

Dar hai sa inversam rolurile azi, dragul meu: voi pune eu intrebarile  precum un dascal nescolit, iti voi fuma pasiv gandurile si ma voi indragosti prin autosugestie. Nu caut raspunsuri in mintea ta fragmentata de o logica bizara si nu iti cer sa ma faci fericita. Daca ai fi putut, te-ai fi facut pe tine primul.

Si ma intorc la ce spunea Paler, pe vremea cand credeam ca le stiu pe toate:

Viaţa însăşi e o stare de tranzit între naştere şi moarte… un peron unde te zbaţi să ocupi un loc într-un tren… eşti fericit că ai prins un loc la clasa I sau la fereastră… altul e necăjit că a rămas în picioare pe culoar… alţii nu reuşesc să se prindă nici de scări, rămân pe peron să aştepte următorul tren… Şi fiecare uită, poate, un singur lucru… că trenurile astea nu duc nicăieri… cel care a ocupat un loc la fereastră este, fără să ştie, egal cu cel care stă în picioare pe culoar şi cu cel care vine abia cu următorul tren… în cele din urmă se vor întâlni toţi undeva”.

Probabil ca ne vom mai intalnit candva..

6 Comments

 1. […] Odă ignoranţei Mon Dec 13, 2010 21:05 pm Am ratat ploaia de stele? Nu-i nimic! Probabil nu este primul si nici ultimul lucru pierdut in ceata intr-o noapte prea racoroasa de iarna.  Am pierdut fericirea cu mult timp in urma. La fel si diminetile insorite, pacea, sosetele de casa si ultimul tren catre nicaieri. Imi amortesc mainile pe usa, cuvintele in piept si cele […] […]

 2. Irina says:

  Nu e “Oda lui Vlad” , nu? :))

  ReplyReply
 3. Emm says:

  @Irina: este oda ignoranteti, dupa cum scrie si in titlu :)) oo daa

  ReplyReply
 4. Irina says:

  Misto poza asta cand te-ai aruncat in spatele trenului :)))

  ReplyReply
 5. Irina says:

  Mare om O.Paler …aoleu nu pot sa intru deloc in atmosfera :)))

  ReplyReply
 6. Emm says:

  @Irina: Nu prea intri, te vad :))

  ReplyReply

Leave a Comment