Treabă ingrată

24/08/2009

Week-end plin, locuri de văzut, poze de făcut, lume de vorbit, serpentine de evitat, ploi de munte, mult de mers, ore de râs, ore de moţăit, alte locuri de văzut, tot noi. În rezumat epic şi silenţios am trăit cât alţii în săptămâni.
Toată agitaţia bezmetică a luat sfârşit în liniştea nopţii, în braţele lui, desigur, cu ochii grei şi pijamale pe dos. E bine cunoscută predilecţia mea pentru somn mult, oricând şi oriunde. E chiar proverbială. Dar din necunoscut se aude sunetul venit de la porţile infernului pentru a-mi perturba somnul de frumuseţe. Bineînţeles că treaba mea s-a terminat după remarca „avem ţânţar”! Da, e treaba aia ingrată cu ţânţarii…
Restul e deja istorie: perna peste ochi, aprins lumina, căutat prin cameră, palme trosnind, înjurături pe fundal, stins lumina, aprins lumina, repetat operaţiile anterioare, exclamat victorios, revenit în pat, cules lauri. 5 minute mai târziu: cearşaful peste ochi, aprins lumina, căutat dispozitiv de ţânţari, căutat pastilă urât mirositoare pentru moartea demonilor, băgat în priză, priză arsă, scos din priză, luat perna de pe ochii mei, căutat iar bestiile, omorât cu sânge rece, împrăştiat sânge barbar pe pereţi, stins lumina. Ridicat şi subsemnata,bâjbâcâit fără sens.
Şi s-a făcut dimineaţă.

8 Comments

 1. Cosmin says:

  Te salut domnisoara Safta, Cosmin "ala care crezi tu" a vazut cu f mare intarziere comentariul si salutul tau. Sper sa faci ok si ma gandesc la tine cu mare dor….

  ReplyReply
 2. Misha says:

  Multumesc de salutari dl. Cosmin. Ma bucur intens ca folosim blogul Emmei pe post de chat. Important e ca il urmarim amandoi. Inca nu stiu daca esti acel Cosmin, dar e bun suspansul.

  ReplyReply
 3. Patrick says:

  predomina in anumite momente o stare de prea dimineata, semi-imbibata in aroma de cafea. Halucinatiile matinale sunt cateodata cel mai placut suplinitor de realitate, asadar, te invit la o picatura de halu, cu gust de nori.

  ReplyReply
 4. Emm says:

  @ Patrick: sounds like fun.. dar prefer totusi diminetile imbacsite cu nori si ironiile gratuite…

  ReplyReply
 5. Emm says:

  @ Misha & Cosmin: ma bucur ca ne intelegem asa bine in ciberspatiu 😛
  Inca asteptam raspunsul la marea intrebare: cine e Cosim! :))

  ReplyReply
 6. Cosmin says:

  Acum sunt pus in mare dificultate, am indraznit sa ma cred acel Cosmin si tarziu i-a picat narcisistului fisa ca e posibil sa nu fie el acel Cosmin despre care vb tu (Misha) sau voi…..asta in situatia in care e curioasa si Emma sa afle misterul.

  Nu vreau sa fac f multe discutii pe acest subiect pt ca e posibil sa devina intriga unei telenovele cu iz de mister si nu vreau ca sectiunea comentariilor sa eclipseze posturile acestei frumoase scriitoare care aseaza randuri dupa randuri cu asa maiestrie incat dimineata verificam blog-ul ei inainte sa ne verificam propriul mail.

  P.s. – si eu acum ce fac, imi dezvalui identitatea sau nu, care e varianta ce mai avantajoasa pt mine? Cine e Cosmin ala, eu sau altul?

  ReplyReply
 7. Diana says:

  Frumos scris… Bafta in continuare.Vs trebui sa revin mai des pe blogul tau

  ReplyReply
 8. Emm says:

  Multumesc Diana. Te astept cu drag! 🙂

  ReplyReply

Leave a Comment