În era posibilităţilor

28/12/2009

Avem săli de fitness pentru remodelare şi întreţinere. Ţinem diete stricte pentru o viaţă „mai sănătoasă”. Avem consilieri pentru că nu putem să luam decizii singuri. Citim reviste de modă pentru că nu ştim cum să ne îmbrăcăm. Avem agenţii de turism pentru ca nu mai ştim să fim spontani. Avem baloane meteorologice pentru că nu ne plac zilele ploioase. Planificăm tot, planificăm mult, planificăm fără rost. Avem quick-date-uri sau blinde date-uri pentru că nu avem timp să ne îndrăgostim. Avem divorţuri la minut pentru că am uitat să luptăm pentru lucrurile în care credeam.

Avem bone, substitut de parinţi şi cămine cu program prelungit pentru a compensa timpul cu copiii. Avem opţiuni rapide de mesaje la telefoane pentru că am uitat să scriem scrisori. Avem cafea instant pentru că nu ne place să aşteptăm. Avem feed-uri pentru toate veştile rele care trebuie să circule repede. Avem calmante şi antidepresive pentru toate stările anxioase.  Nu suportăm să fim singuri motiv pentru care s-au inventat cluburile, barurile şi toate locurile de socializare inutilă.

Logica dezarmantă face uzura somnolenţei mele. Aşa că închin un toast pentru sunetul liniştii care îmi invadează pupilele şi închid ochii obosiţi de frivolităţile trecătoare. Şi pentru că nu pot să fiu umilă atunci o să fiu consecventă, pentru că nu pot să fiu religioasă atunci o să fiu spirituală, pentru că nu pot să fiu alta mă voi reinventa în fiecare zi,  pentru că nu pot sa fiu lângă tine atunci nu o să mai fiu deloc.

8 Comments

 1. Radu says:

  Postarea ta ar trebui sa apara in toate locurile publice. Ne rezumama de la un timp doar la un monitoc, un mouse, o tastatura, o boxa si o uintate centrala. Nu mai stim sa calatorim , nu mai stim sa auzim briza marii si sa simtim acel parfum euforic de sare din jurul nostru. Ne inchidem creierul intr-o carapace prea groasa pentru noi…Pacat!

  ReplyReply
 2. Radu says:

  Ne rezumam de la un timp doar la un monitor, un mouse, o tastatura, o boxa si o unitate centrala. Scuzele mele, m-am grabit 😀

  ReplyReply
 3. Irina says:

  🙂 E alegerea noastra cum sa fim…

  ReplyReply
 4. Emm says:

  Iar noi abia acum incepem sa ne trezim.. Ne facem singuri destinul, de fapt. Dar asta e o alta poveste..

  ReplyReply
 5. vlad says:

  In era posibilitatilor ne trezim doar cand suna ceasul

  ReplyReply
 6. Emm says:

  Si adormim la comanda

  ReplyReply
 7. Mish says:

  Eu chiar nu stiu cine are toate lucrurile enumerate de tine acolo, dar sa-mi mai dea si mie. Nu stiu ce e ala balon meteorologic, dar vreau si eu unul:( eu cred ca totul tine de incercarea omului modern de a se adapta trecerii la timpurile de acum. E o evolutie practic, prin care se pierd detalii care altadata erau semnificative. Asa ca ciocnesc un pahar cu prezentul.

  ReplyReply
 8. Emm says:

  ooo, scumpa de tine.. vrei si tu balon meteorologic? :* iti ia fata si tie :D.. si apoi ciocnim amandoua un pahar.

  ReplyReply

Leave a Comment