Tiopologii petrecăreţe

06/01/2010

Ca o mondenă mică ce sunt, în calitate de fină observatoare a comportamentui uman şi cu diplomă pe deasupra mă amuz deseori privind party-urile la care participă întotdeauna acelaşi gen de persoane.  Astfel avem:

– Beţivul notoriu : cel care nu e mereu invitat dar el insistă să vină. Motivul pentru care e evitat este acela că se drojdeşte din băutura invitaţilor, se dă în spectacol, uneori produce mici dezastre şi pleacă întotdeauna cu fetele de la petrecere.

– Plictisitoarea: cea care îţi invadează spaţiul personal, se bagă în sufletul tău şi îţi povesteşte picanterii despre invitaţi, gazdă sau persoane pe care nu le cunoşti şi căreia de obicei îi miroase gura. După o sesiune cu plictisitoarea ştii mai multe despre viaţa altora decât ţi-ai dori. Trebuie evitată sau stârpită altfel nu mai scapi de ea toata seară. Dacă faci greşeala să îi dai nr. tău de telefon te va bântui veşnic, va trebui să îţi înscenezi moartea şi să îţi schimbi identitatea pentru a scăpa de ea.

– Dj-ul: cel care schimbă ca imbecilu melodia din 5 în 5 secunde, enervează pe toată lumea iar când se îmbată o dă pe manele mixate.

–  Fufa : cea care vine singură, se dă la toţi invitaţii, rânjeşte haotic, are ruj pe dinţi şi pleacă acasă fie cu beţivu fie cu digeiu.

–  Gazda : cea preocupata să nu se spargă nimic, să nu se murdărească carpeta, să nu se intre încălţat, să fie şerveţele, să se folosească suporturile de pahare, să nu se înfunde toaleta.

–  Muta: cea pe care nu o observi, nu ştii cine e sau cu cine a venit, nu bea, nu mănâncă, stă într-un singur loc şi ai impresia că de sub sprânceana groasă o să scoată un cuţit în orice moment.

–  Pupăcioşii: cuplul cretin care toată seara se pupă zgomotos, stau îmbrăţişaţi sau se ating. De obicei sunt inofensivi şi de ignorat.

– Gigolo: macho-ul care nu baga pe nimeni în seamă, fumează separat, dă noroc cu pulifrici, trage un shot, o ciupeşte de fund pe fufă şi pleacă. Veni, vidi, vici. Dacă nu eşti atent s-ar putea să îl ratezi. Nu vorbeşte pentru că din trei cuvinte face cinci greşeli sau nu are dinţi în gură.

– Măscăriciul: cel care are întotdeauna glumele la el, face atmosferă, îl doare în cot de faptul că nu cunoaşte pe nimeni şi ieşise de fapt să ducă gunoiul, bea, mănâncă, se dă la toate fetele după care pleacă în penumbră ca Batman şi toată lumea se întreabă cine era.

– Diva talent: nu stă jos pentru că îşi şifonează rochiţa, nu socializează cu cei sub nivelul ei, nu mănâncă pentru că e veşnic la cură, cere indicaţii despre cum să ajungă la altă petrecere şi pleacă nervoasă imediat după ce beţivu, digeiu sau gigolo varsă paharu cu vin peste hainele ei.

– Fratele: cel pentru care eşti ca şi un frate după câteva shot-uri. Apoi începe nebunia. Îl recunoşti după repertoriul slab de cuvinte, deseori repetitive gen – fratele meu.. facem dregem, ne spargem; hai frate să bem; hai fraţilor să ne distrăm; hai frate jos textila;  frate ce beţie am tras aseara, frate eram rupt;  frate eşti dilău.

to be continued…

14 Comments

 1. Silent Hill says:

  Drogatii: Cei care isi aduc mancarea si bautura de acasa sintetizate in 2 grame de iarba. Ei sunt cei mai fericiti. Vorbesc, delireaza, rad si nu fac urat precum alcoolicii. Se trezesc in 2-3 ore din trip indragostiti de viata si pleaca acasa zambind. 😀

  ReplyReply
 2. Emm says:

  @ Silent Hill: Cum am putut sa ii omit? 🙂

  ReplyReply
 3. Irina says:

  Ha ha ha Chiar ca ai atins toate genurile. Super tare!!!

  ReplyReply
 4. Emm says:

  Pai nu? Pai da.. 😛

  ReplyReply
 5. Al 12-lea fel says:

  Ai uitat sa mentionezi Paracioasa, persoana care pretine ca participa numai ca sa mai adune niste “fine observatii” 😀

  ReplyReply
 6. Emm says:

  sa fie notata: Paracioasa!

  ReplyReply
 7. Mish says:

  mai e un tip care se numeste “clasa a doua”, in cel mai rau caz “grupa mare”. eternul ofticat de succesul altora si preocupat in permanenta sa isi amplifice veleitatile prin critica, acest “grădi” petrece rar, dar bine. de cum isi face aparitia e atent la orice remarca pentru a o contraargumenta cu vreun citat biblic sau o referinta istorica. desi nu are idee despre ce indruga e pus pe demonstrativitate inutila. este indicat sa taci cat poti in preajma unuia ca el.

  ReplyReply
 8. Emm says:

  @ Mish: Da, si de obicei mananca bataie de la betivan sau daca e fata de la fufa 🙂

  ReplyReply
 9. Irina says:

  Asa e Mishulica! Pupa mama de fata desteapta cum le zice ea mah. Chiar, de ce nu iti faci blog?

  ReplyReply
 10. nomorelol says:

  Doamne, oameni buni, dar la petreceri distractive n-a fost nimeni pe-aici? :)) Emma, tu in ce categorie te situezi? 😀

  ReplyReply
 11. Emm says:

  @ nomorelol: Urmeaza continuarea… doar nu am epuizat toate tiplogiile 😛 Eu? N-am ajuns la mine inca 🙂

  ReplyReply
 12. Andreea C. says:

  :)))))) foarte tare. Sunt curioasa tu care esti ..sau inca nu ai enumerat toate tipologiile ?:))) :*

  ReplyReply
 13. Emm says:

  Inca nu le-am enumerat pe toate. Astazi a fost capitolul cu personalitatea histrionica. To be continued… sa vedem care esti si tu ;))

  ReplyReply
 14. Andreea C. says:

  :)) eu ??? Nu stiu… Am citit despre tipologia histrionica.. dar nu cred ca pot sa ma descriu:)) mai astept postari..poate ma recunosc:D

  ReplyReply

Leave a Comment