The days…

05/07/2009

Sunt micile cretinisme care te scot din sărite în zilele în care nimic nu pare să meargă bine. E chiuveta care picură psihotic în tigaia de dimineaţă în care s-a ars omleta pentru că ai uitat complet de ea, ocupat fiind cu fierul de călcat si reglarea pentru materialele soft, după ce deja ţi-ai ars bluza preferată din mătase, cumpărată la preţ întreg exact cu o zi înaintea reducerilor.
Sunt chestiile care te enervează la culme, sunt pietonii care traversează prea încet şi în cârduri prea mari, sunt toate semafoarele pe care le-ai prins pe roşu în ziua în care te grăbeai cel mai rău pentru că deadline-ul proiectului a expirat cu 2 ore în urmă.
E ploaia care a început după ce ai stat 38 de minute să îţi îndrepţi părul şi să te aranjezi, şi e fix ziua în care ţi-ai schimbat geanta în care aveai umbrela aia mică, pe care o ţineai veşnic uitată într-un compartiment al genţii xxl.
Sunt momentele în care ţi se pare că ai zâmbetul cel mai frumos şi poţi să cucereşti lumea iar smocul de salată verde surâde şăgalnic dintre incisivi, încă de dimineaţă.
E ziua fatidică în care ţi-ai uitat cheile, te-ai împiedicat pe scări, ţi-a sărit în faţă pisica neagră maidaneză aciuată de vecinii cretini, ai călcat in balta cea mai mare pentru că nu i-ai apreciat adâncimea corect, nu ai făcut revizia la maşină, uşile ultimului autobuz se închid în faţa ta, ai întârziat la şedinţa de la serviciu, ai vărsat cafeaua pe documentele cele mai importante şi observi că ai dresurile rupte (a dracu pisică).
Ţi s-a întâmplat vreodată? Nu? Nici mie..doar ziceam aşa…

8 Comments

 1. Anonymous says:

  e ziua in care nu gasesti motivatie sa te trezesti, insa iubitul tau loveste incisiv mouse-ul in schimb de ceas desteptator la 7 dimineata. zambesti, faci cafeaua ,insa spargi ceasca preferata a mamei lui prost proptita in suportul de vase si tot ce-ti trece prin cap e cum o sa locuiesti intr-o cutie de carton la gara de nord urmare a actiunii tocmai inteprinse. e ziua in care pe langa toate rolurile deocheate, stridente si amenintatoare pe care le arati in fata celorlalti, mai trebuie sa fii si casnica. e ziua mea de multi ani

  ReplyReply
 2. Catalina says:

  Sunt in continuare prima care da comantariu la acest articol!!!Zuza,e cel mai reusit articol de pana acum.Ma bucur ca ti-ai facut in sfarsit blog,pentru ca la cat de multe idei ai si la cat de fain scrii era pacat sa nu afle si altii!Nu stiu daca e de bine sau de rau, dar ma regasesc in fiecare fraza enuntata mai sus!pupi

  ReplyReply
 3. Emm says:

  Da..trebuia sa ma inspir de undeva, nu? :))
  Multumesc, zuza :*

  ReplyReply
 4. Catalina says:

  Oricum trebuie sa recunoastem ca mailurile ne-au facut celebre!!!

  ReplyReply
 5. flo says:

  :)))))) as zice ca am zile d-astea "din doua in doua zile".

  ReplyReply
 6. Emm says:

  @ flo: stiu, stiu…ne cunoastem de-o viata, doar! Dar chill…te caracterizeaza 🙂

  ReplyReply
 7. Maria says:

  heyy! mi s-a intamplat sa am si zile de genul aceasta, f rar tre sa recunosc :-), doar in momentele triste in care vedeam negru si atrageam tot negativismul din jur datorita starii mele! conteaza f mult cum iti incepi ziua si cat de bine stii sa ii zimbesti soarelul ce a rasarit in intampinarea unei noi zile, unui nou inceput ce trebuie trait cu intensitate de fiecare dintre noi!

  ReplyReply
 8. Emm says:

  @Maria: Dap, asa e! Atitudine pozitiva 😀

  ReplyReply

Leave a Comment