Femeile in vacanta

12/07/2010

Sunt fair-play si nu ironizez doar satra de masculi si proastele lor obiceiuri sezoniere. Le avem si noi pe ale noastre. Numai ca, la fel cum parturile noastre miros a trandafir si micile imperfectiuni sunt mult mai adorabile.

Destinatia de vacanta

Da doamne sa mai avem din economiile de anul trecut, sa nu fi cheltuit ea toti banii pe haine si pantofi si ajungem si anul asta intr-un loc in care chelnerii nu se scobesc in rat cand iti aduc ciorba si nici nu se scarpina la ombilic cand vad bacsisul. Ah, fir’ar..ba da.. i-a cheltuit. Mergem tot la noi la mare.

Bagajele

Oare de ce se misca femeia asta in slow motion? Oare sunt intr-un univers paralel? Oare aude cand vorbesc cu ea si ii racnesc ca daca nu se misca in p***a ma-sii mai repede nu mai ajungem la mare astazi? Nu cred ca ma aude… sau? ..parca s-a uitat o secunda la mine ca si cand nu m-ar cunoaste…oare am murit si sunt stafie acum, si ea nu poate sa ma vada sau sa ma auda? De ce ar avea nevoie de 3 valize pline cu aceleasi cacatisuri? Pentru ce impacheteaza pantofi cu toc mediu, inalt, cu talpa groasa, cu barete, cu fundita, cu un fel de ciorap care se intinde pe picior daca mergem intr-un loc in care o sa fie doar nisip? De ce isi ia machiajuri daca o sa stea in apa? Pentru ce, Dumnezeule ai facut o fiinta atat de inutila si complexa? Au trecut doua ore… daca nu e gata in 5 minute plec fara ea. Sa vedem atunci ce face. Pun pariu ca isi suna toate prietenele si fac un congres mondial despre alte modalitati de tortura asupra noastra. Hopa! Cred ca e gata! Ba nu… a inceput impachetarea pentru al patrulea bagaj. Oare daca o omor acum cat timp va trece pana isi va da cineva seama ca lipseste? M-as putea intoarce macar din concediu?

Drumul

Daca ar avea un buton de mute ar fi femeia perfecta. De ce p**a mea trebuie sa stiu diferenta dintre fucsia, roz si siclam ca sa ii demonstrez ca o ascult, imi pasa ce spune si o iubesc? Nu e o chestiune de viata si de moarte, atunci nu conteaza. Ah, cacat… cred ca am ratat drumul. Oh, well… sa merg inainte pe asta…sigur duce undeva. Nu, nu o sa cer indicatii!! Am jurat cu propria-mi viata ca nu voi opri niciodata sa cer indicatii in cazul in care m-as rataci. E o chestiune de onoare, trebuie sa duc mai departe traditia barbatilor adevarati. Omul pesterii a avut nevoie de indicatii ca sa descopere focul? Columb a avut nevoie de indicatii sa gaseasca America? Nu? Bun! Atunci nici eu. Nu conteaza ca e cald, sunt gropi si s-au terminat injuraturile repetate cu patos la meciul de aseara. Nu inteleg de ce se aude un zumzet pitigaiat in dreapta mea care imi tot arata oameni pe strada… cica sa ii intreb ceva. Hilar. Nu stiu sarantocii astia ce e aia inghetata. Uite drumul! Haa!! Stiam eu ca sunt pe directia buna.

Concediul

Femeile nu au simtul umorului. Am zis! De ce isi dau cu o mie de fas-fasuri, se infasoara din cap pana in picioare si stau sub umbrela daca scopul initial era sa stea la soare si sa intre in apa? Iar cand in sfarsit fac ceva spontan cum ar fi sa o iau pe sus sa o bag in apa sau sa strig “wedgieee” nu apreciaza glumele? Si cata sensibilitate… la cea mai mica iritatie sau unghie data peste cap lumea se sfarseste si concediul se termina brusc.

Si in tot timpul asta te gandesti ce bine ti-ar fi stat la soare, cu o bere in mana, admirand ‘privelistea’, imagine ce iti este repede intrerupta de “fii baiat dragut si da-mi si mie cu crema pe spate, cumpara-mi o apa plata, dar nu din aia ordinara…Evian sa fie, da umbreluta mai incolo si misca-te ca imi iei soarele”.

8 Comments

  1. slv says:

    Frumos, ce sa zic 🙂 Imi place sectiunea “Bagajele”, descrie la perfectie relatia barbat-femeie cand se pregatesc de plecare in concediu.
    Se vede totusi ca este scris de o femeie :P, ultimele doua sectiuni descriu aceste situatii vazute de un barbat, dar parca putin ironic, sau poate e doar impresia mea.
    Apropo suntem salvati acum de GPS 😛 :))

    ReplyReply
  2. Emm says:

    @slv: E totusi viziunea unei feministe… am incercat sa fiu si autoironica, dar nu prea mult ca strica 😛
    Da, traiasca GPS-ul!

    ReplyReply
  3. Vlad says:

    Din tot ce ai zis aici nu prea gasesc nimic de rau de femei. Lipseste nevroza; este prea calm si cu prea putine injuraturi;

    pe noi nu ne intereaza motivul pt care voi nu faceti un anumit lucru, totul se opreste la nu a facut(alb sau negru) (ex. ‘nu e gata cu bagajul’ nu mai cautam motive pt care nu e gata, impacheteaza 10 perechi de incaltari sau isi aranjeaza parul; totul se opreste la ‘nu e gata’)

    Drumul… nu iti pui niciodata problema daca ai gresit sau nu drumul decat daca nu mai ai destula benzina. Pana nu se goleste rezervorul nu ai dc sa intrebi pe cineva ce si cum.

    ReplyReply
  4. Emm says:

    @Vlad: Bla, bla, bla…

    ReplyReply
  5. Irina says:

    :)))))))) tareee. tu cica sa zici si de femei dar pana la urma tot de ei te-ai luat. nu te-ai putut abtine…

    ReplyReply
  6. Emm says:

    @Irina: Hai ca am zis de rau si de noi…. ca suntem mocaite :).. dar intr-adevar, nu prea mi-a iesit ce e drept! 😛

    ReplyReply
  7. alec says:

    e ok .. dar e privita din punctul de vedere al unei femei … aici ar fi tb sa scrie vlad 😛

    ReplyReply
  8. Emm says:

    @alec: O, nuu!! Nu as fi vrut sa scrie Vlad… e prea plastic in exprimare 🙂

    ReplyReply

Leave a Comment