Intr-o zi cu soare

19/07/2010

Cand nu voi fi incoltita de turle ale bisericilor galagioase care se inalta peste noapte pline doar de cateva ori pe an de evlaviosi ipocriti ce spaguiesc conducerea pentru un loc mai in fata, pe lumea cealalta… atunci poate voi privi altfel o biserica.

Cand batranii bunici nu vor fi calcati in picioare si considerati inutili, cand nu vor trebui sa stea ore in sir la cozi interminabile pentru un bilet la o statiune in paragina, cand nu vor fi marginalizati pentru mentalitatea cruda in care au trait si cand vocabularul lor imperfect nu va fi ironizat de un pusti cordit cu manele pe telefon… atunci poate o sa incep sa cred intr-o societate dreapta.

Cand Daniela Crudu si Adriana Rouge vor fi doar nume sonore pentru o marca inferioara de hartie igienica atunci voi mai da o sansa tinerelor talente.

Cand ideea de politician va implica si repercusiuni ale propriilor fapte atunci voi vota pentru prima oara.

Cand dragostea nu va fi banalizata la inimi dintr-un plus sintetic mazgalite rudimentar si vandute de un tigan a carui idee despre dragoste incepe cu un dos de palma… atunci voi participa la sarbatori imprumutate. Cand dragostea va fi libera de prejudecati si constrangeri egoiste, cand nu va cere nimic si va oferi totul atunci voi fi linistita pentru prima oara.

Cand norocul meu nu va fi ghicit in bobi iar floraresele nu imi vor dezlega destinul dintr-o ceasca sorbacaita de cafea ieftina cu zat adunat atunci  voi miza totul pe 13 negru intr-o zi de vineri ploioasa.

Cand prima raza de soare nu imi va aduce aminte cu tristete si nevroza ca urmeaza inca o zi, ci ma va bucura pana la paroxism atunci voi fi trait pentru prima oara.

Cand libertatea mea nu iti va gadila urechile ce asteapta sa auda cele mai potrivite cuvinte, cand nu va trebui sa satisfac exigentele nimanui pentru a demonstra ca valorez ceva, cand pipitele incotopenite in portofele legate cu zgarci ale manelistilor bisnitari vor invata conjugarea verbului “a fi” … atunci va fi prima zi cu soare.

10 Comments

  1. Vlad says:

    Felicitari domnsoara Emma pentru aceasta postare care iar nu are legatura cu mine

    ReplyReply
  2. Emm says:

    @Vlad: Evident ca nu are nicio legatura cu tine, pustiule 🙂

    ReplyReply
  3. Vlad says:

    @pustoaica cu parul castaniu: ai scris despre mitul mm

    ReplyReply
  4. Emm says:

    @Vlad: mm as in what? madalina manole sau marilyn monroe? nu banaliza profunzimea chestiilor pe care le-am scris, totusi!

    ReplyReply
  5. Vlad says:

    @Emm: :-@ (a se intelege “flatulenta”)

    ReplyReply
  6. Irina says:

    Felicitari pentru post. Intr-adevar profund! Dar…fii tu schimbarea pe care o vrei in lume.

    ReplyReply
  7. Emm says:

    @Irina: Vorba aia… totul incepe cu mine!

    ReplyReply
  8. Misha says:

    dulce, tu scrii cel mai frumos si cel mai profund din lume. si scrii progresiv. si te iubesc! da, si ce daca? esti prietena mea si te iubesc cu inimioara!

    ReplyReply
  9. Emm says:

    @Misha: Cu inimioara si cu catelus roz cu nasuc umed.. si da, vom continua lista maimutarelilor si off-blog 🙂

    ReplyReply
  10. tchibo gutschein says:

    🙂 cool!

    ReplyReply

Leave a Comment