Atelier “O scurta istorie a sexualitatii”

10/03/2011

Nu, nu este vorba despre cum sa agati tipe bune repede. Pentru asta exista carti de genul “Complete idiot’s guide to pick up girls”. In schimb, in cadrul atelierelor gazduite de Fundatia Calea Victoriei, cu precadere cel la care am participat eu, abordezi o alta tematica si viziune asupra istoriei sexualitatii fara tabu-uri si falsa pudoare.

De la Grecii amatori de placeri pana in Roma libertina, ne-am extins cu vorba si despre extremul Orient ajungand chiar pana in Babilonia si Persia. Intr-o fascinanta lume a oamenilor fara prejudecati am cautat semnificații ale sexualitatii umane prin inspectarea istoriei erotismului.

Am vorbit despre modele, despre oameni, despre sentimente, despre comportamente umane, despre dorinta, pacate, istorie si ce invatam din ea. Cum am ajuns aici si de ce am ajuns asa? Iar daca “barbat” este echivalent cu “voinic; curajos; harnic, activ; energic; viguros” iar femeie cu “muiere; nevasta; cocota; prostituata” inseamna ca nu am evoluat atat de mult precum ne-ar placea sa credem deoarece limba unei tari vorbeste multe despre mentalitatea ei.
In alta ordine de idei, atelierul “O scurta istorie a sexualitatii” , sub indrumarea lui Mario” urmărește ideea de sexualitate mai degrabă decât istoria sexualității propriu-zise. Adică: despre lucrurile evidente trebuie să se tacă și despre cele ascunse trebuie să se vorbească? sau … asupra lucrurilor evidente e necesar să  punem încă mai multă lumină iar în cele obscure să aruncăm o sămânță de luciditate?
Din episodul urmator: monogmaie vs. poligamie, transexualitate si swinger.

One Comment

  1. Casian Cook says:

    In sfarsit o abordare matura si serioasa a sexualitatii. Cum as putea participa si eu la acest atelier?

    ReplyReply

Leave a Comment