Atentie! Barbat in bucatarie

31/05/2012

De cand cu Master Chef, parca simt un nou trend in randul barbatilor care inainte nu puneau mana pe cratita cu buline si fundul ars de la mamaliga iar acum o dau in “sote”-uri, fripturi  Wellington si oua Benedict, ca de la cele invartite li se apleaca.

Nu sunt mare bucatareasa din fire, insa stiu sa incropesc o mancare de cartofi, la o adica, iar in zilele bune probabil ca imi ies si niste spaghete semipreparate. Insa consortul  nu s-a plans niciodata de abilitatile mele culinare saracacioase deoarece compensez in frumusete si umor. Sau macar asta ma lasa sa cred. Iar singurele incursiuni ale dumnealui in locul al carui nume nu il pomenim se rezuma la a lasa un ciob in chiuveta si un zarzavat in frigider. In rest, trebuie sa fac 3 drumuri in parte pentru a explica unde sunt lingurile mari, linguritele si singurul cutit care taie bine.

Insa dupa cele doua sezoane din show-ul cu un grasut, un chelioso italiano si un domn glumet dar nu prea (a.k.a. Master Chef U.S.) lucrurile au inceput sa se schimbe sub soare. Si mi-am dat seama de asta dupa cateva indicii:

1. Vizita la Ikea nu s-a desfasurat in totalitate in prima parte a compexului, adica in zona de mancare, adica la chiftelutele celebre. Nu, de data aceasta chiar am vizitat si restul magazinului. Nici nu stiam ca este atat de mare! Insa la sfarsitul incursiunii, in locul catorva prosoape, lenjerii de pat si o planta subacvatica, m-am ales cu oale, olicele, tigai si alte ustensile ale dracului in valoare de mai multe milioane decat toate gentile mele la un loc. Si Dumnezeu imi este martor ca am multe genti! In timp ce le treceam pe la bipaitor, fiecare decibel al codului de bara imi dadea un mic infarct…. cate perechi de pantofi irosite.

2. Replica “saru’mana pt. masa, a fost buna si gustoasa” a fost inlocuita cu o analiza atenta a fiecarui ingredient, alaturi de “explain this dish, please” sau, in functie de episodul proaspat vizionat, “what is this shit?”. Ultima parte a fost repede inabusita, poate a avut legatura cu privirea mea bulbucata si fumul ce imi iesea de undeva din fundul capului. Poate, nu stiu!

3. Pe principiul “Femeie la volan” s-a dezvoltat si “Atentie! Barbat in bucatarie”. Luand chestiunea in propriile maini, si ma refer strict la arta culinara, m-a traznit intr-o glorioasa dimineata un miros neidentificat insa similar cu un amestec de ceva ars, mucegait si trandafiri salbatici. Mr. V -nu-de-la-Vendetta, intr-un sort dragalas dar foarte masculin imi pregatise o surpriza pe un platou ornat cu obiecte neidentificate. Nu am facut greseala sa intreb ce este, cum a fost preparat sau ce contine. Am mancat tacut si am zambit cu toti dintii din spatele carora mai iesea cate un firicel sagalnic de patrunjel.

Dar suntem copii de gasca si ne adaptam din mers. Sustin initiativa si ma intreb cat o sa tina. Hai ca suntem simpatici, ce naiba!

 

5 Comments

  1. Redgrave says:

    Bine ai revenit, Emm!
    Ai un stil de a scrie inconfundabil si savuros 🙂
    Prevad un viitor in care Emm si Mr V-nu-de-la-Vendetta vor petrece multe weekenduri romantice in bucatarie :))

    ReplyReply
  2. jicaaa says:

    La urmatoarea incursiune a domnului V in bucatarie nu uita ca pompierii iti stau la dispozitie la numarul 1 1 2 ( a nu se confunda cu 22 22 22)

    ReplyReply
  3. :))) pe langa portia de ras copios de care am avut parte citind acest post..mi -sa facut si o foameeee de mor :))

    ReplyReply
  4. Steff says:

    Asta e urmare a faptului ca il obligi sa se uite la Masterchef, nu?

    ReplyReply
  5. Razvan says:

    mi-ai adus aminte de asta : http://www.youtube.com/watch?v=oPpzJAzdpTU :))

    ReplyReply

Leave a Comment