Pe vremea cand totul era SIMPLU

29/05/2012

Imi placeau tare mult diminetile de sambata cand eram mica. Tata obisnuia sa ma scoata in oras, la o inghetata si o vorba buna despre viata si literatura. In perindarile despre timp si scriitori interbelici ajungeam cumva la biroul lui unde intotdeauna era adunata o satra de baieti voinici cu fesul intr-o parte, pantalonii in vine si linoleumul dupa gat. Junii foloseau intotdeauna placa: “sa traiti domn’ director! Ne dati si noua cheia, va rugam… sa mai repetam putin? Haideti domn’ director ca nu avem unde…”

Dupa o scurta lectie despre siguranta,  tata le dadea cheia iar baietii isi luau casetofonul, isi ridicau turul pantalonilor ce atarna pana la genunchi si, in pasul strengarului, se duceau buluc in sala de repetitii. Iar acolo, timp de cateva ore se intampla “magia”: handralaii se invarteau in cap si faceau niste scheme desprinse din ceea ce savantii numesc acest dans al ploii “breakdance”.  Aveau nume ciudate, se strigau intre ei  piticu’, francezu’, cerebel si omu negru (gen) iar cat era ziua de lunga nu faceau altceva decat “sa se dea in cap” (ca sa-l citez pe taica). Nimeni nu si-a imaginat vreodata ca pustii vor ajunge prea departe desi talent (daca se poate numi asa) aveau.

Astazi, unul dintre ei face pe zeul in reclamele la Cosmote, unul pe la Vodafone, unul a fost cu fi-sa lu’ Sarbu, altul si-a scos single. Desi nu-si mai trec picioarele pe dupa gat ci sunt oameni seriosi, imagini importante in industria muzicala, eu stiu mai bine cum a inceput totul. Inca am o mazgalitura de-a lor la sfarsitul unui caiet de teze din clasa a V-a… nu valoreaza nimic deocamdata dar mai astept cativa ani. Poate o vand pe bani seriosi si nu va trebuie sa mai muncesc o zi din viata.

Iar morala este ca pe langa un dram de noroc, cateva scheme culeanu si niste amici pe sistem, uneori ai nevoie de un nene de treaba care sa te lase sa-ti repeti figurile in liniste. Simplu, huh?

 Sursa foto

2 Comments

  1. Andreea C. says:

    :))) Eu am tot de prin clasa a V-a sau a VI-a un autograf de la CRBL, in loc de Andreea ..a scris Andreia… 😐
    stii vorba aia …. sa fii…noroc ca esti :)))

    ReplyReply
  2. Emm says:

    :)))) tare!

    ReplyReply

Leave a Comment